Menu Zavrieť

Rok modlitby, k Jubileum 2025

Vatikán 24. januára (E-kai) Pápež František vydá 9. mája bulu, ktorou vyhlási Jubileum 2025, oznámil arcibiskup Rino Fisichella, proprefekt Dikastéria pre evanjelizáciu. Na tlačovej konferencii predstavil Rok modlitby, ktorý Svätý Otec vyhlásil v rámci prípravy na oslavy Jubilea.

Taliansky arcibiskup oznámil, že počas roka 2024 bude pápež osobne viesť „školu modlitby.“ „Pôjde o stretnutia s konkrétnymi skupinami ľudí, ktorí sa budú spoločne modliť a porozumieť rôznym formám modlitby, ako je príhovorná modlitba, adorácia, prosba,“ povedal arcibiskup Fisichella a dodal, že jedno zo stretnutí sa bude týkať rodín.

„Som si istý, že biskupi, kňazi, diakoni a katechéti nájdu počas tohto roka vhodné spôsoby, ako urobiť z modlitby základ pre ohlasovanie nádeje, ktorú chce Jubileum 2025 ohlasovať v ťažkých časoch,“ poznamenal proprefekt Dikastéria pre evanjelizáciu, ktoré organizuje oslavy Jubilea 2025.

Upozornil, že pápežská škola modlitby nadväzuje na iniciatívu Piatkov milosrdenstva, ktoré sa uskutočnili počas mimoriadneho jubilea v roku 2016.