Menu Zavrieť

TV LUX – 26.2.-3.3.2024, Týždeň s farnosťou Viničné

https://www.tvlux.sk/relacia/tyzdezz-s
TV LUX vždy v pondelok ráno po modlitbe posvätného ruženca zhruba o 8:10 h odvysiela reláciu Týždeň s farnosťou Viničné a následne viackrát za deň počas celého týždňa 26.2.-3.3.2024. TV LUX v priamom prenose pri pondelkovej rannej sv. omši zahrnie do svojich modlitieb a prosieb našu farnosť Viničné. My z farnosti Viničné sa spájame v modlitbách a pri sv.omši v Spoločných prosbách.
PROSBY ZA TELEVÍZIU LUX
1. Úlohou médií je spájať ľudí po celom svete. Pane, daj, aby katolícke médiá na Slovensku prispievali k budovaniu komunity zrelých kresťanov pripravených žiť podľa Tvojej vôle.
2. Byť svetlom sveta je povolaním každého kresťana. Pane, osobitne ťa prosíme za všetkých, ktorí tvoria a pripravujú program a vysielanie TV LUX, aby si ich požehnával v ich práci a aby si ich inšpiroval svojim Svätým Duchom.
3. Všetci pokrstení sú povolaní hlásať Evanjelium svojim príkladom. Pane, prosíme ťa za nás samých, aby sme podporovali hlásanie evanjelia prostredníctvom televízie LUX a ostatných katolíckych médií.




so súhlasom a s požehnaním otcov biskupov pozývame všetky farnosti na Slovensku zapojiť sa do týždňových modlitieb za TV LUX.  Počas vybraného týždňa pamätá konkrétna farnosť na pracovníkov a tvorcov TV LUX v modlitbách a pri svätých omšiach. Televízny štáb túto farnosť vopred navštívi a prostredníctvom krátkeho príspevku (cca 7 minút) ju predstaví vo svojom vysielaní v týždni, kedy sa zapája do modlitieb. Televízni diváci tak spoznávajú rôzne slovenské farnosti a zároveň sa môžu ich aktivitami a životom v nich inšpirovať. Zároveň aj TV LUX v priamom prenose pri pondelkovej rannej sv. omši zahrnie do svojich modlitieb a prosieb túto farnosť.   Krátky dokument s názvom „Týždeň s“ vysiela TV LUX vždy v pondelok ráno po modlitbe posvätného ruženca zhruba o 8:10. Následne viackrát za deň počas celého týždňa.  Takisto sa dá nájsť aj v internetovom archíve:https://www.tvlux.sk/archiv/relacia/tyzdezz-s